LOADING...
Concept, Residential

This contemporary residential property in Denver, Colorado needed a reinvention of a stylistically contrasting and functionally ineffective courtyard space. This courtyard design included interesting yet practical aspects of outdoor living to essentially provide the residents with an improved additional space.

In suite with the contemporary style, the concrete sidewalks and patio were replaced with stone pavers and Ipe decking. The use of vegetation was able to break the monotony of materials with soft filtered canopies overhead and visually interesting under-story elements. This courtyard allows for a new area of entertainment or leisure while also providing privacy from surrounding residences.

The outdoor kitchen, herb garden planter, and fire table lounge area bring functionality to the space adding a new room to the home for entertainment or simply for more capabilities to the residence. This outdoor courtyard design project advanced this space from unusable to a fully functioning addition to the home.

The large windows of the home now look out to a beautiful garden courtyard with art pieces lit by night and a sophisticated outdoor lighting scheme to enhance curb appeal within this Colorado residence. Sustainability, functionality, and the environment were all carefully considered during this design process.

See other outdoor space and courtyard designs: Lake Whitney Compound – Social Spaces – Tannenbaum Design Group (tbaumdesign.com)